Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, inşaat aşaması tamamlanmak üzere olan Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu ana binasında incelemelerde bulundu.
NEVÜ Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO, Derinkuyu Kaymakamlığı ve Derinkuyu Belediyesi iş birliğinde Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO öğrencilerine yönelik uyum programı düzenlendi. Programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürü Doç. Dr. Cem Okan Özer, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nu yaptıran hayırsever iş insanı Hamza Ertaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Öğrencilerimizin İstek ve Taleplerine Her Daim Açığız
Uyum programında birer konuşma yapan ve ilçe halkıyla birlikte yerel yöneticiler olarak üniversiteyi sahiplendiklerini belirten Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, kendilerine emanet edilen her bir öğrencinin de huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitimlerini tamamlamaları için çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin istek ve taleplerine de her daim açık olduklarını ifade eden Kaymakam Yılmaz ve Başkan Aksoy ayrıca hayırsever iş insanı Hamza Ertaş’a teşekkür etti.
Yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren hayırsever iş insanı Hamza Ertaş, okulun temelinin atıldığı ilk günden itibaren bu heyecan ve mutluluğunun katlanarak arttığını söyledi. Ertaş, inşaat aşaması bitmek üzere olan MYO ana binasının da eksiklerini en kısa sürede tamamlanarak üniversiteye teslimi için desteklerinin devam edeceğini belirtti.
Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemini Benimseyen Bir Üniversiteyiz
İsrail’in uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak çocuk, hamile, yaşlı, hasta demeden Filistin’de artarak devam eden zulüm ve soykırımına değinerek konuşmasına başlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, gerek üniversite içinde düzenledikleri tüm etkinliklerde gerekse üniversite dışında bulundukları her platformda bu zulüm ve soykırıma karşı tepkilerini dile getirerek biran önce bitmesini temenni ettiklerini söyledi.
NEVÜ’de Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden 24 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Rektör Aktekin, öğrenci merkezli eğitim sistemini benimseyen ve Türkiye’nin en çok tercih edilen sayılı üniversiteleri arasında yer aldıklarını belirtti.
Aktekin, “Üniversite hayatı insanların meslek edinmeleri, kendilerini bilgi, beceri ve tecrübe açısından geliştirmeleri için önemli bir yere sahiptir. Nevşehir merkez kampüsümüz ile birlikte 7 ilçe toplam 8 yerleşkesi, 10 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 1 yüksekokul, 19 araştırma ve uygulama merkezi bulunan üniversitemiz de bu anlamda gerek fiziksel gerekse alanında uzman nitelikli akademik ve idari kadrosuyla ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri” dedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olduklarını ve bu kapsamda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Aktekin, “Üniversitelerin sahip olduğu ve sunduğu imkânlarla birlikte bulundukların şehirlerin ve bölgelerin de kendine göre avantajları vardır. Bizim üniversitemizin bulunduğu şehir ve Kapadokya da bu açıdan doğal ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkmakta. Biz de üniversite olarak bu zengin kültürel ve doğal mirasa sahip çıkan, tanınırlığını arttırmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yürütüyoruz.
Derinkuyu İlçemiz de tarihi, doğal ve kültürel anlamda gezilip görülmesi gereken bir ilçemiz. Sizler bu değerleri yerinde gezerek ve görerek kendinizi sosyo-kültürel olarak geliştirme imkanına sahipsiniz. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde farklı kültürden arkadaşlar edinebileceğiniz, bilgi ve becerilerinizi zenginleştirebileceğiniz öğrenci kulüp ve topluluklarımız var. Bunlara üye olabilir veya bunların düzenledikleri etkinliklere katılabilirsiniz.
Ben bu vesileyle siz öğrencilerimize eğitim ve kariyer hayatınızda başarılar dilerken bugün aramızda bulunan Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile birlikte hayırsever iş insanımız Hamza Ertaş’a katkılarından ve desteklerinden dolayı şahsım, üniversitem ve sizler adına bir kez daha teşekkür ediyorum “ diye konuştu.
Ana Bina İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundular
Öğrenciler ile bir süre sohbet ederek kendilerinin istek ve taleplerini de alan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve beraberindekiler, tamamlandığında toplam 16.340 metrekare kapalı alan üzerinde 25 adet bin 500 öğrenci kapasiteli derslik, 12 adet laboratuvar, 42 adet akademik personel odası, 18 adet idari oda, 2 adet toplantı salonu (100’er kişilik), 6 adet yönetici odası ve 300 öğrenci kapasiteli 1 kütüphanesi ile eğitim-öğretime hizmet verecek olan Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO’nun ana bina inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.
- Atçılığın köklü bir geçmişe sahip olduğu Kapadokyamızda, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Ürgüp At Festivali’ne Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri ile katılım sağladık.
- Klinik derslerimiz kapsamında uygulamalarımız hız kesmeden devam ediyor.
- Öğrencilerimizle birlikte Kapadokya’mızın doğal ve kültürel mirasını tanımaya devam ediyoruz.
- Süt Sığırcılığı İşletmesine Teknik Gezi Düzenlendi
- Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Öğrencilerine Yönelik ‘Uyum Programı’ Etkinliği Düzenlendi
- Rektör Aktekin’den ‘30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’ Mesajı
- Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in Kurban Bayramı Mesajı
- Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerine Hediye Kitap
- Öğrencilerimizden Başkan Aksoy'a Ziyaret.
- Mediko Sosyal Sağlık Merkezi Bilgilendirme Toplantısı
- Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
- Hayvancılık İşletmesine Teknik Gezi Düzenlendi
- Meslek Yüksekokulu Müdürler Kurulu Toplantısı
- Kapadokya Yaşayan Miras Müzesine Ziyaret
- Ne Kadar Sanal? Ne Kadar Gerçek?